Grilla miljövänligt

Att grilla är både härligt, roligt, gott och socialt. Dessvärre är det dock inte inte alltid så bra för miljön. Samtidigt finns det vissa saker du kan göra för att dina grillningar ska bli mer miljövänliga, insatser som även kan leda till att du slipper stressen över eller ångesten av att ha förbrukat miljöfarliga ämnen. Nedan går vi igenom några enkla saker du kan göra för att grilla miljövänligt, året om.

Tips för att vara snäll mot miljön

För det första kan du använda en kolgrill istället för en gasolgrill eller en engångsgrill. Gasol är sämre för miljön än kol, och engångsgrillar innehåller aluminiumfolie som är en av vår miljös värsta fiender. När du ska använda kol är det bäst att välja FSC- eller SIS-märkt kol till kolgrillen, samt att byta ut tändvätskan mot stearinbaserat tändpapper.

En annan sak du kan göra är att ta hand om allt skräp som blir när du grillar. Om du grillar någon annanstans än hemma och det inte finns en papperskorg i närheten, samla ihop ditt skräp och släng det i närmsta soptunna. Att slänga skräpet i soptunnan är något du alltid bör göra, oavsett var du befinner sig och oavsett om skräpet är relaterat till grillning eller inte.

Sist men inte minst är ett miljövänligt tips att grilla mer vegetariskt. Idag finns det otroligt många vegetariska alternativ som du kan grilla, och som dessutom kan bli riktigt gott. Gör vegetariska grillspett med paprika, halloumi, lök och zucchini, eller varför inte grilla vegetariska burgare? Att välja vegetariskt istället för kött gör mer för miljön än vad du kanske kan tro. Kom ihåg också ihåg att “ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.