Hur du gör skillnad varje gång du nätshoppar

Alla människor är konsumenter. Men det finns olika sätt att handla på, där det rent ut sagt finns de sätt som är bättre och de som är sämre. För att rädda vår jord behöver vi handla mer hållbart och miljövänligt. När du nätshoppar kan det vara lite svårare att till exempel ta cykeln till affären eller välja att ta med dig din egen påse istället för att köpa en ny. Men det finns faktiskt andra sätt att handla mer hållbart även på nätet.

Hållbara material

Idag är det väldigt vanligt att du kan köpa saker online som är av hållbara material. Sen kan du också undvika att köpa saker av plast och andra miljöfarliga material. Köp istället saker med av miljövänliga material och som faktiskt hjälper jorden att bli mer hållbar. Om du exempelvis väljer mellan fällbara bord i plast eller trä – kolla upp vilken material som har minst påverkan på miljön.

Donera pengar

Många butiker på nätet har idag gjort det möjligt för dig att donera en viss summa till en organisation för till exempel miljön eller djurens rätt när du handlar. Det är ett jättebra sätt att hjälpa till, där du bidrar till att göra världen mer hållbar och rättvis för alla. Dessutom är det vanligtvis inte en jättestor summa – men många bäckar små kan leda till något stort.

Handla second hand

Det går faktiskt att handla second hand även på nätet. Tradera och Blocket är två stora hemsidor där du kan köpa begagnade saker – för ett billigare pris! Det finns även andra appar och hemsidor, exempelvis Tise, som hjälper dig att både handla och sälja på ett mer hållbart sätt.