Tips för dig som vill ta hand om vår jord

Många bäckar små bildar en hel å! Vi kan alla bidra till en bättre värld genom att skapa enkla, effektiva vanor i vår vardag. Även om det är lätt att känna sig lite maktlös och obetydlig ibland kan man faktiskt göra väldigt stor skillnad över tid. Bara en sådan grej som att fylla tvätt- och diskmaskinerna ordentligt kan man spara en hel del energi på, vilket är bra för både planeten och plånboken. Du kan också spara energi på att dra ut laddare när de inte behövs längre, istället för att ha som vana att låta de sitta i. Notera att det också minskar på brandrisken hemma!

Ät gärna säsongsmart och odla egna örter och grönsaker i växthus hemma för att få en känsla för hur Moder Jords säsonger kommer och går. Det kanske är dags att investera i ett växthus eller ett miniväxthus? På Garden Store har de ett bra utbud av växthus och fri frakt över 999 kronor samt 90 dagars öppet köp. Låter det som en intressant idé? Besök Gardenstore här.

Man kan också förlora en hel del energi på att ha utdaterade maskiner och apparater hemma, som drar för mycket energi utan att man får någonting för det, så det lönar sig att ha nya och väl funktionerande apparater hemma. Kom ihåg att stänga av maskiner som du inte använder när du går och lägger dig, inklusive datorer och skrivare. Ett sista tips är att försöka slänga så lite mat som möjligt, vilket är väldigt mycket lättare om man planerar veckans måltider i förväg.