Att tänka mer hållbart

Hållbarhet är kanske det viktigaste ämnet idag – ett ökad hållbarhetstänk är avgörande för att vår jord ska överleva. När det kommer till att leva hållbart finns det olika sätt att gå tillväga på. Däremot är det ett faktum att alla kan göra små saker i vardagen, även om det känns som att det inte gör någon skillnad. Trots att det kanske inte gör så stor skillnad om endast en person gör mer hållbara val så är det ju precis som man säger – många bäckar små…. Det vill säga, om dessa handlingar sprider sig och får fler människor att ta sig an hållbarhetstänket kan det verkligen leda till stora skillnader i längden.

Små saker som gör skillnad i vardagen

En enkel sak som alla kan göra i vardagen är att minska på matsvinnet. Frukt är exempelvis perfekt att mixa i riktigt effektiva blenders, eller varför inte frysa in!? Visste du till exempel att du kan frysa in riktigt mogna bananer och sen mixa dem till en bananglass (så kallad nicecream)? Det blir så gott och känns bra att äta då du har gjort en både nyttig, god och hållbar glass. Andra frukter och livsmedel är också perfekta att blanda i blendern och mixa till en smoothie istället för att du ska slänga de i papperskorgen.

Något annat du bör tänka på, som också är så pass enkelt att alla kan göra det, är att handla hållbart. Det kan exempelvis handla om att du investerar i snygg men hållbar inredning som du kan ha i flera år. Exempelvis kan du hos Mariemekko hitta snygg inredning som kommer vara modernt i flera år. Med detta tänk om att inte köpa nya saker varje år sparar du både på dina pengar och vår miljö. Om du däremot ändå vill köpa nya saker kan du börja kolla in second hand-affärer, det finns faktiskt mycket fina och snygga grejer där!