Spara energi med dina hushållsapparater

Som konsument är det viktigt att man tar små steg framåt och försöker att minimera sin miljöpåverkan och spara energi. Du kan starta denna resa genom att uppgradera några av dina maskiner och apparater i hemmet, samtidigt som de kan hjälpa dig att reducera svinn och din förbrukning av plast och förpackningar.

När du kikar på att investera i en ny köksmaskin som till exempel en effektiv kaffebryggare, är det viktigt att den är hållbar för att kunna brukas länge, att den har miljövänliga funktioner som gör det enklare för dig att leva grönt och även drar mindre energi när den används.

Sodastream – reducerar förbrukningen av plast  i hemmet

Gillar du att lyxa till det på kvällarna med en god läsk eller bubbelvatten? Då bör du kika på att investera i en miljösmart Sodastream. En maskin som dels kan hjälpa dig att reducera förbrukningen av plast i hemmet markant. Men som även gör handlingen av mat enklare, då du inte behöver släpa på tunga påsar från butiken.

Studier har visat att man genom att göra sin egna bubbliga dryck hemma, genererar 900 gånger mindre koldioxidutsläpp om man tar transport och produktion i åtanke. Genom att istället ta till vara på vattnet du har hemma i kranen, kan du därför göra stor skillnad. Då framförallt om du är en storkonsument av bubbliga drycker.

Den sodastream som du väljer att investera i, ska dock ha en god kapacitet och gärna ha en sådan låg energiförbrukning som möjligt. Att byta ut några maskiner i hemmet, kommer att göra stor skillnad för miljön och även din plånbok!